Monday, July 21, 2008

New Toy

Toy ker...hehehehehe. I have been waiting for this for few months. Now the time has come. I bought Olympus DSLR E-520 last friday with two lens and added with 35mm macro lens. Samsung digicam tu masih pakai jugak la...tak jual tau. Masa nak buat test terkapai-pakai jugak la. Hehehehehe...at least i know the basic function. I may choose to learn more during a workshop handle by Olympus Malaysia. I already got the workshop date and hopefully i manage to attend all the workshops. These are some pictures taken from my new toy....pakai snap je nih huhuhuhu


First ever picture with my new E-520 ( bukan aku yang snap...salesperson tu hehehe)


Mangsa demo and test hehehehe



Mangsa kedua hehehehehe


Cuba teka pokok ape nih


Nih pulak pokok aper?


Aku masih dalam proses pembelajaran dalam bidang fotografi. Gambar pun tak cantik lagi.Kalau korang tanya nak buat sebagai hobi atau sebaliknya...mmmmm...time will decide.

12 comments:

cute panda said...

bila kelas olypus sham? nak join skali boleh x?

Syam said...

cute panda: boleh...jom nanti syam contact...maybe early august

putra745 said...

wah...abg syam ni dah ada new toy... siapa la pulak mangsa snap dia lepas nih... akak n bibik tak snap ke? uhuks... nanti leh la snap pic aril kawin... hehe... free kann????

Malim said...

so how was the new toy? puas hati? ha tengok gambar u yang sales person snap looks good isn't it? color pun dah nampak sharp..

Syam said...

putra745: insyallah free...ker huhuhuh

malim: nak kata puas tuh belum lagi la...baru lagi hehehehe..i'm trying

wahdi said...

Wow congrats! tak sabar nak tgk pics banyak lagi pasni, i tahu pokok pertama tu pokok Kari, kedua tu pokok bunga keladi putih *lupa nama dia hehe tul ke? ;)

Lily.Lulu. said...

congrats !! dah ada olympus dslr .. makin gempak laa kan lepas nih

:D

putra745 said...

menyempit lagi satu comment kat sini... hehe... lupa nak teka pokok apa... memang betul la yang macam Wahdi tur... 1st tur Pokok kari. Tapi yang 2nd tur pokok kunyit kan ?? Bukan pokok keladi putih la rasanya... Yang hairanya... bila la pulak abg syam ni bercucuk tanam ??? uhukss... sila jawab abg syam...

eedany said...

bravo syam dah ada DSLR...

ai dah ready ni...snap lah pic ai!

:p

axim said...

nak jugak la beli DSLR nih...gambar sangat clear!!

Syam said...

wahdi: thanks...betul pokok kari..yg no 2 tu pokok kunyit la hehehehe

lily: thanks....picture still biasa jer...nanti nak masuk kelas

putra: pandainyer dia...hehehehe

eedany:pose macam mana u buat nih cepat la nak snap dah ni hehehehe

axim: huhuhuhuh...toy yang sangat mahal hehehehe

LannY said...

another Olympian fellas.....