Thursday, May 15, 2008

Penang Village @ Alamanda Putrajaya

I went to meet client at Sepang and after that my wife called whether i want to have my lunch with her. Then we met at Alamanda. Nak makan ape...fikir punya fikir we found this restaurant call Penang Village. Nak merasa masakan penang la...it's quite few years tak ke penang (i used to stay and study in penang - 13 years tau). Dapat makan pun jadila.


Banyak gak cawangan...they even have branches in Indonesia


Nasi...lebih segenggam nih...huhuhuhu


Yummyllicous puding....


Brocolli with prawn vege..luv brocolli..


Honey lemon chicken....huhuhu honey lemon...???
cam pernah dgr jee nama nih



Butter squid...sedap jugak nih

My overall rating for this restaurant is 4.5/5 memang sedap and i think this restaurant is so suitable to bring your family or even with your office mate. Nak buat function pun boleh...tadi ramai jugak people from cyberjaya and orang gomen makan-m
akan ( hari nih khamis kan diaorg kena pakai baju batik....so easy for me to identify them hahahahaha?

7 comments:

putra745 said...

alahai...sedapnyer tengok makanan-makanan ni... bertambah berat la aril kalau makan semua ni... 60 ==> 61 ==> tatau lepas ni... 63 kot ??? wakakaka... adehhh la...

Malim said...

nampaknya masakan tu banyak pakai corn starch kan? kuah dia berlendir yer?

coral di darat.. said...

mmg la suka mkn en syam ni...

Lily.Lulu. said...

sedap pulak tengok ...
lapa la pulak
:D

Nadia said...

Penang Village? alamanda kat wing yang mana satu?

Syam said...

putra745: hehehe..makan selagi boleh makan...kalau berat bdn naiktak reti2 nak exercise kah huhuhuhu

malim: not sure dia pakai corn starch ke tidak...nanti i pegi la boleh la tanya

coral: hehehehe mmg saya suka makan

lily.lulu: hehehehe...jom makan

nadia: tak ingat wing mana tapi selang 2 baris dengan starbuck dia dkt luar...

axim said...

lain kali mai jer penang kalau nak makan makanan penang...bukan jauh pun,haha