Sunday, May 4, 2008

Blackout....!

Last night i watched Akademi Fantasia with my son. Not less than half an hour the show runs, suddenly blackout...argghhh...tension siot! Tengah syok goyang-goyang kaki dengar Stanley nyanyi lagu Foot Loose tak ada elektrik pulak. First time ever since i moved to my new house for almost two years. Nak buat apa nih...dah la cuaca sekarang panas...makin panas pulak stay dekat luar ada la rasa angin sikit....tup tup my wife kata jom la kita p jalan-jalan. Jalan-jalan? Nak p mana malam-malam nih shooping compleks pun dah nak tutup yang bukak pun Tesco la sampai pukul 1 pagi. Badan pun rasa panas dan berpeluh and without think twice i took my car key and drove to petronas to fill up the tank. Then kitaorg pun patah balik la...makan angin dekat sekitar perumahan kat situ. About an hour later kami pun balik. Nasib baik pagar rumah ada backup battery sampai 8 jam kalau tak kena bukak pagar sendiri.... ahakss....Sampai je rumah bukak kunci and 2 minutes after that elektrik ada balik...Alhamdulillah tapi AF baru je habis and i was informed that Aliff is out from the competition.

Lilin biasa tak jumpa...pakai je lilin wangi nih
orang hadiah masa kahwin dulu heheheh

5 comments:

MalimKundang said...

haaa tu incident paling busan la kalau balckout.. especially if we ar ein a middle of something...

axim said...

kena marah TNB nyer orang nih..haha

putra745 said...

tengok jer lilin... teringat incident SONY berlubang... hehe... pandai sgt putra ni letak lilin atas TV... hehe... berlubang...boleh wat kolam ikan gupi...weeee....

Syam said...

malim: ye la...potong stim betul!

axim: TNB huhuhuh sapa ek keje situ

putra745: itu la sapa suruh pasang lilin atas TV nasib tak meletup!

eedany said...

teringat pula kat Sabah inggu lalu...hampir sebahagian negeri Sabah blackout! Kalau sekejap tak pa...ini berjam2 lamanya.

last2 kitorang lepak kat luar rumah jadi macam burung pungguk tengok si bulan...

:)