Thursday, January 7, 2010

First Day at Genius Aulad


Yesterday was a day sending my son to Genius Aulad. Jenuh jugak memujuk nak pakai uniform tuh. Sampai sana pulak nak balik....fuhhh...berpeluh dibuatnya but anyway this is part of the learning process and getting the environment in stages. Insyallah he will get us to it...we as parent need to support and be patient enough in handling our child.


Muka cuak jer nak gi tadika....hehehehe





Transport provided by Genius Aulad...they have 3 new and decent van.




While waiting for him to finish the class we had our breakfast
at Papa Rich nearby and have some photoshot...








3 comments:

Silvia Devita Syahril said...

Biasalah tu Syam... saya hantar anak gi sekolah masa umur dia 3 tahun, sepanjang tahun tu dia nangis hari2, masa umur 4 tahun, nangis sikit2 sepanjang tahun, 5 tahun dah ok skit... sekarang dah 6tahun, ok kot, sebab masa 1st day orientation, Abah dia yg hantar sebab mama dia tgh dalam pantang... tapi ikut kata Abah dia, dia ok... so kena amik masa skit lah, tapi cikgu2 pun kena pandai comfort, if not budak tak minat gi school... berapa tahun your son ni? (kebetulan pula anak saya yg baru lahir ni pun nama syamil...huhuhu)

Ad Rifza said...

Cuak macam ayahnya dulu nak gi tadika kot..eheh..Dah besau anak ko syam..alhamdulillah..dah masuk skool..Moga dia dapat menerima situasi baru itu dan blaja mengenal dunia pendidikan dengan selesanya..INSYALLAH..

wanhairi said...

Teringat plak masa saya budak-budak dulu.. tapi dulu masa first time masuk sekolah mak ngn ayah tak hantar pun.. gi sendiri je... tapi tu kat kampung...sekolah dah jadi tempat lepak walaupn masa tu belum xbersekolah...hehe... rindu nyer kat zaman kanak2..