Tuesday, December 9, 2008

Makan dan Makan di Aidil Adha

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Sepatutnya entry ini di buat semalam tapi memandangkan semalam balik rumah dah malam then dah letih sangat terus tidur. Aidil Adha tahun ini disambut bersama lambaian hujan yang membasahi bumi. Masa bangun solat subuh masih hujan dekat luar. Lepas tu tidur balik...then kononnya nak pergi solat sunat tapi tidur bersama anak dengan tilam yang empuk itu membuatkan kami semua bangun 830am! Sabar je la.... Lepas tu mandi then breakfast rendang daging yang di masak oleh isteri tersayang bersama nasi impit aaadaaabiiiiiiii....hehehehe. Setelah selesai semuanya kami pun bersiap-siap ke rumah atuk di cheras. My mum takde kat rumah di kajang. Dia beraya di rumah saudara di Melawati dan Ampang. Sampai saje dirumah mertuaku di Bukit Permai Cheras dalam jam 12.00tgh kami pun dihidangkan dengan juadah nasi dagang dan laksam...sedap jugak...makan...jangan tak makan. Lepas makan dah jadi ular pulak..ngantuk tak hingat nih sambil nak tidur dihidangkan pulak keropok lekor..adus....makan lagi tapi gagah jugak tu kalau sejuk nanti tak sedap....pas tu tidur kebaboooommm....! Lepas maghrib kami bertolak ke Ampang ke rumah my cousin. Rumahnya exactly opposite Ampang Point...senang saja dalam 15 minit dah sampai dari Bukit Permai. Di sana kami dihidangkan dengan Nasi Beriyani Ayam bersama sampang-sampahnyer la...termasuk rendang daging...udang...dalca. Di situ dihidangkan jugak kek chocolate indulgance from Secret Recipe...yummy yummy....Menu yang paling tak tahan adalah durian bersama pulut...fuhhh...mengancam beb....hehehehe. Ini lah dikatakan jalan-jalan cari makan di Aidil Adha....sebab tu balik letih semacam ajer... so inilah program kami penuh beb...dapur rumah tak berasap!


adha
Salam Aidil Adha from "The Three stooges" !!!

10 comments:

yazrie said...

tudiahh..makan tak henti2..yang tak tahan baca tu "....lambaian hujan..." LAMBAIAN LAH SANGAT kan?! hahahahaha

Syam said...

hahahaha...ye la orang pegi haji lambaian kaabah..kita lambaian hujan la huhuhuh

Fish said...

nasib baik bukan lambaian kubur.....ampunnnnnnnnn

Fish said...

nasib baik bukan lambaian kubur.....ya ampuuunnnnnn......jahat nya mulut cheq...

azizi said...

salam syam. tu diaaaa..... :-) sakan. err... hujan alasan bangun lewat ye ... boleh diterima ;-)

Ad Rifza said...

Waduhh waduhh makan aja ya Pak..

kak ja said...

Tak sakit ke perut makan 'serba mak nenek' mcm tu dlm satu hari??? Perut kebal ek? Kalau kja, harus malamnya jd jaga 'bilik ittew'....

aShaBuLz said...

walau dapur tak berasap, tapi makan tetap tak ingat...hahahaha. burrpp..alhamdulillah...opss. huhu~

Syam said...

fish: adus lambaian kubur ek...mulut ada insuran tak ngeh3

azizi: hehehe...sejuk la macam kat amsterdam ihiks...

ad: meh makan meh..

Syam said...

kak ja: tak sakit perut...i boleh melantak...lagi2 kalau buffet style...hehehehe

ashabulz: nak hidup kena makan kannnnn...hehehehehe