Thursday, March 6, 2008

Looking for DSLR Camera....

Which one...??? Aiyyooo so many choices and i'm no soooo expert to decide which one is the best. Do i have to look for the brand? price? quality? specs? or what...arggghhhh....pening kepala pakcik! Budget...?? Mmmm...so DSLR camera tak lari la RM3k to RM4k RM5 pun ade RM10K pun ade..huhuhuh...but it depends on what you need. Yang RM1.6k pun ade. Mmmmm.....

Canon

Nikon

Olympus...lupa pulak tanya pasal E-420 yang baru

Pentax

6 comments:

eedany said...

wow...murahnya!

saya pakai compact digital camera pun tak reti, nak pakai DSLR lain kali jer.

cuba tanya malim..dia terror tuh!

:)

Syam said...

eedany: memang dah tanya malim tuh..ada la dia kasi website on all the DSLR camera nih...

MalimKundang said...

buy the camera not because of the brand but what exactly you want in that camera and what it can do

Syam said...

malim: ok thanks...fening gak nih nak tunggu olympus E-420 bulan 5 lak tuh

IcedNyior said...

kalo nak dslr murah dan easy for first time user amik Sony Alpha 200 + 2 lens kit = dlm 2 ribu ringgit je

Syam said...

icednyior: ooo yer ker...nanti say check